Yesja agentschap

Daria Zueva

Smolens (Rusland); 1990

Daria begon haar acteercarrière in 2008 in Rusland. Ze speelde daar al jong diverse rollen in TV series. In 2011 studeerde ze af aan de afdeling drama en film aan het Instituut van Moderne Kunst in Moskou. Na haar afstuderen was ze drie jaar verbonden aan het Moscou Drama Theater, waar ze vooral in musicals speelde. Ze trad zowel in Moskou als St Petersburg (onder veel meer) op in Mamma Mia, The Hipsters en Theater der Naties.  

De liefde bracht haar naar Nederland in 2018. Ze had meteen een rolletje in Het leven is Verrukkuluk (regie Frans Weisz), in de korte film Exodus die uitkwam op het Filmfestival Rotterdam en in Sell Out. Zueva timmert ook aan de weg als filmmaker en producent. In haar eerste eigen productie Burden speelt ze ook een hoofdrol. Een Engels gesproken rol had zij in de in Amsterdam gedraaide serie Van der Valk

Multitalent Daria heeft ook een succesvolle zangcarrière. Als zangeres heeft ze een contract onder de naam Daria Zu bij Flexrecords. Ze maakt haar eigen muziek en is te zien in clips. 

Verder is Daria actief als acteurs-mentor bij Casting Bridge, een internationale gemeenschap van Russisch-Engels sprekende acteurs. Daria werkt ook regelmatig als model.

Afbeeldingen

Daria Zueva
Daria Zueva
Daria Zueva
Daria Zueva
Daria Zueva
Daria Zueva
Daria Zueva
Daria Zueva
Daria Zueva
Daria Zueva
Daria Zueva
DARIA-147

Videos

Showreel Daria 2021