Yesja agentschap

Evgenia Brendes

Pavlodar (Kazachstan) 1989

Op elfjarige leeftijd kwam Evgenia met haar ouders naar België. Het gezin kwam in Antwerpen te wonen. Al vroeg was zij lid van het Russische toneelgezelschap Antwerpriza. Naast haar passie voor toneel heeft ze sinds haar vijfde op hoog niveau gestijldanst en pianogespeeld. In 2014 behaalde ze haar Masterdiploma Acteren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze deed haar stage in Het Paleis in Antwerpen in de voorstellingen Romeo en Julia (2013) waar ze de rol van Julia vertolkte, en Azen waar ze Desdemona speelde.

Samen met voormalige klasgenoten Jonas De Vuyst en Simon Lemmens richtte ze een eigen theatercollectief De Erfgenamen op. Daarvan waren drie voorstellingen te zien. Evgenia speelde in verschillende theaterproducties, zowel in België als Nederland. o.a in Medea (ITA), De Kersentuin (tgSTAN), Onschuld (De Roovers), King Lear (Het Paleis/Zuidelijk Toneel), en ze speelde de titelrol in Ondine bij het Nationale Theater in Den Haag.

Voor de jeugdvoorstelling Dounia B (Het Paleis en Marhatentatief) heeft Evgenia in september 2019 de prijs voor ‘Meest gewaardeerde theateractrice’ van België gewonnen.

Ook op filmgebied heeft Evgenia haar sporen verdiend. In 2015 speelde ze een van de hoofdrollen in de film Problemski Hotel  van Manu Riche. Evgenia vertolkte bovendien een van de hoofdrollen in beide seizoenen van de Vlaamse serie Over Water, uitgezonden door de VRT en te zien op Netflix. In het vierde seizoen van Mocro Maffia is zij te zien als Dominique.

Evgenia woont in Den Haag met haar vriend Joris Smit.

Afbeeldingen

Evgenia 1
Evgenia 2
Evgenia 3
Evgenia 4
Evgenia 5
Evgenia 6
Evgenia 7
Evgenia 8
Evgenia 9
Evgenia 10
Evgenia 11
Evgenia 13

Videos

Evgenia Showreel