Yesja agentschap

Hein van der Heijden

Heerlen 1958

Na zijn afstuderen aan de Toneelschool Arnhem speelde Hein bij verschillende gezelschappen, zoals Toneelgroep Theater, Het Publiekstheater en het Ro Theater. Lange tijd was hij verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, waar hij ook enkele eigen producties maakte. Sinds najaar 2016 is hij verbonden aan Het Nationale Theater. Hij speelde daar onder andere in The Nation en De Eeuw van Mijn Moeder van Eric de Vroedt en maakte zelf Ad Fundum. In het corona-seizoen werkte Hein van der Heijden met De Verleiders aan de toepasselijke voorstelling Pandepaniek. Na zes try-outs kon niet verder gespeeld worden. 

Voor zijn twee musicalrollen in Sinatra That’s Life en Lion King werd hij genomineerd voor de Johnny Kraaykamp Musical award in de categorie Beste Hoofdrol (in 2003 en 2004). 

Zijn prestaties vielen vaker op bij jury’s. Bij zijn afstuderen ontving Hein de Vrienden van Theater prijs. In 2012 ontving hij de Louis d'Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol, voor twee rollen in dat seizoen: Vincent van Gogh in het stuk Vincent en Theo en Astrov in Oom Wanja. In 2013 werd hij wederom genomineerd voor de Louis d'Or, dit keer voor mightysociety10 van Eric de Vroedt. In 2007 won Hein voor zijn rol in mightysociety4 de Arlecchino . Voor deze prijs werd hij in 2016 opnieuw genomineerd, nu voor zijn rol in Een soort Hades van Theater Utrecht. 

Hein speelde in tientallen films en tv-series. Bijvoorbeeld in De Brug, La Famiglia, Rundskop en Anne+.

Afbeeldingen

Hein van der Heijden
Hein van der heijden
Hein van der Heijden
Hein van der Heijden
Phaedra
Hein van der Heijden Phaedra 2
Hein van der Heijden liggend
Phaedra 3 Hein van der Heijden
Sexual Healing Hein van der Heijden
Hein HNT ensemble
Het Duel
Een soort Hades
Wereld Hein
Hein Sinatra
Wouter Wolf in The Nation 1
HNT Wouter Wolf in The Nation foto 2

Videos

Hein Showreel