Yesja agentschap

Jeroen Kramer

Haarlem 1956

Als acteur speelde Jeroen Kramer onder meer in Goede Tijden/Slechte TijdenOnderweg naar Morgen, Verborgen Verhalen en Catch. Jeroen is een veelgevraagd stemacteur voor commercials, luisterboeken en bedrijfsvideo's. Zijn bekendheid dankt hij - naast zijn werk als presentator in het veelgeprezen jeugdprogramma Het Klokhuis (1989 - 2000) - aan zijn vaste rol in de jeugdserie Het Sinterklaasjournaal, het kijkcijferkanon waarin hij al zeventien jaar 'Jeroen, de reporter' speelt.

Als singer-songwriter vertolkt hij sinds 2013 zijn eigen Nederlandstalige werk. Ook speelt, hij in (en schreef) het jeugdtheaterprogramma De Prins van Oranje, samen met Dieuwertje Blok. Het verhaal verscheen ook als lees- en (muzikaal) luisterboek (2021)

In een verder verleden presenteerde hij voor Teleac en RVU radio- en tv-programma's over opvoeding.  Voor AT5 en TVNH presenteerde hij talkshows over kunst en cultuur.

Jeroen studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam in de Engelse taal- en letterkunde, en volgde privé zang- en acteerlessen. Naast vloeiend Brits Engels (zijn David Attenborough-imitaties zijn erg in trek onder video-makers!), spreekt hij toeristen-Frans, -Duits, -Italiaans en -Bahasa Indonesia.

Afbeeldingen

Jeroen Kramer
Jeroen Kramer
Jeroen Kramer
Jeroen Kramer
JeroenKramer
Jeroen kramer 2